2019-03-27 10:21:20• hírek • Bede Emőke

Több ezer csomag csempészcigaretta lapult a Batizon lekapcsolt furgonban

Március 26-én a szatmári határrendészek nagyszabású akciót szerveztek a csempészet és az illegális kereskedelem felszámolása érdekében. Ennek során Batizon egy olyan furgont szűrtek ki, melyben több ezer csomagnyi, Ukrajnából érkező cigaretta lapult.

A hatóság tájékoztatása szerint a Magyarországra bejegyzett Peugeot Boxert 18 óra környékén állították meg a Szatmárnémetihez közeli településen. A jármű rakterének átvizsgálásakor a határrendészek hatalmas mennyiségű szalvétatekercsre bukkantak. A rakomány érthető módon gyanús lett az egyenruhásoknak, akik megbontották a rakást, s a rengeteg papírtörlő mögött bizony zsákokban állt a cigaretta.


Az ellenőrzés folytatásához a Peugeot-ót a határrendészet székhelyére szállították, ahol a papírtörlők kipakolása után komoly mennyiségű cigaretta került elő. A leltár szerint 35 870 csomag, különböző márkájú dohányt rejtettek a rafiazsákok, melyeknek összértéke 419 680 lej. Az ügyben a hatóság csempészet miatt indított eljárást, az elsődleges cél jelenleg annak kiderítése, hogy a 23 éves magyar-ukrán állampolgár egyedül dolgozott-e, vagy egy egész bűnszervezetről van szó. A 18 800 lej értékű furgont a nyomozás végéig lefoglalták, a sofőrt, N. B.-t pedig az ügyészségi döntés értelmében 24 órára őrizetbe vették.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: